ISU WC Heerenveen 2020

De resultaten in Heerenveen op 7 en 8 maart 2020.
Rood blokje: de prognose, Blauw blokje (div. A)en Groen blokje (div. B): de werkelijke uitslag. 14 Wie de winnaars zijn is ook te zien op de NOS-site of op Schaatsen.nl.
-

Zoals altijd blijf ik positief maar of ook dit tournooi een Nederlands tintje krijgt? Op de eerste dag zag het er in het begin niet al best uit. Hoewel Patrick op de 5000 meter direct de winst pakte en Antoinette op de 3000 meter als tweede finishte.

Later op de dag kwam het Nederlandse team echt los van de rest en op de 1000 meter eindigden bij de mannen Thomas Krol als eerste en Kai Verbij als derde......en Jutta natuurlijk! Helemaal in haar eigen wereldje schaatste ze onvermoeibaar met vlammende, strakgelijnde ogen naar de snelste tijd op de 1000 meter.

Op de tweede dag heeft het nederlandse feestje een mooi vervolg gehad. Met de 1500 meter voor de vrouwen waren de eerste en de derde plaats op het erepodium hun deel. De mannen bereikten met die afstand een 'clean sweep'.

De 500 meter was niet weggelegd voor de Nederlanders maar op de massastart waren het wederom een eerste en een derde eindplek. Dit keer voor Melissa Wijfje en Irene Schouten. Het ereschavot bij de massastart bleek voor de mannen veel te hoog gegrepen, zij kwamen er gewoonweg niet aan te pas.

Wat zal Sven Kramer het volgend seizoen gaan doen? Zal hij nog gaan schaatsen of kan hij maar beter als 'deskundige' optreden bij het commentaar van Nos Sport?

.

.

De uitslagen van de alle rijders zijn hier te zien:

Hieronder zijn de prognoses te zien.