13 september 2020 - Toscane

>Mugello, Italië

tijdschema


RB16

RB16

Het zal mij benieuwen of er voor Ferrari nog iets te vieren valt...

De eerste trainingen laten zien dat het nog maar de vraag is of Max zijn positie in dit stadium nog behouden kan. Om weer tweede te worden moet hij flink aan de bak!

Max moet dan winnen en Bottas als derde eindigen. Dan staat het 135 tegen 132. Als Bottas tweede wordt dan is het voor beiden 135 punten.Dat werkt dus niet.Nee, als Hamilton weer wint en Max gaat op zeker spelen dan moet Bottas er slim afgereden worden. Gewoon op zijn zenuwen werken door er constant vlak achter te zitten en zodoende zorgen dat hij een bocht mist. Als Max tweede wordt en Bottas lager dan de 5e plek finisht, dan is de klus geklaard.

De uitslag van de trainingen verliepen zoals was voorzien. Afwisselend 1 2 en 3 voor Hamilton, Bottas en Max.
En Vettel? ach ja, Vettel, ik denk dat hij morgen zijn rugtas al om heeft en op zijn fiets aan de start verschijnt om daarna via de achterdeur af te taaien..Op naar het Aston Martin in 2021. De startrij wordt: 1: Hamilton; 2. Bottas en 3 Max.

De opdracht tijdens de race voor Max is duidelijk, Bottas op zijn zenuwen werken....

Maar zover kwam het niet. De start was al desastreus voor Max, hij kwam langzamer van zijn plaats dan Kimi Raikonen die achter hem startte, dacht. Een flinke tik tegen zijn achterkant en het was klaar en over voor hem. Met hem vlogen er twee anderen ook van de baan. Na de herstart was het snel weer mis toen vier auto's over elkaar heen de muur in gingen. Dus binnen twee ronden waren al 7 auto's minder in de strijd. Albon kon de strijd wel aangaan maar Bottas liet niet toe dat Albon zijn gooi naar een tweede plaats kon waarmaken. Dus één Hamiton, twee Bottas en drie Albon.

................

Zo was de uitslag van 2019

Terug naar vorige pagina